Hoe werkt het | Freelancer.be

Hoe werkt freelancer.be?

 • Stap 1: Plaats uw opdracht

  Op de homepage ziet u de knop 'Plaats Opdracht'. Hier kunt u een opdracht plaatsen voor het uitbesteden van werk of het vinden van een freelancer voor een tijdelijke aanstelling. Selecteer de categorie waarin u een opdracht wilt plaatsen. Op de volgende pagina vult u de details van de opdracht in en klikt daarna weer op 'Plaats opdracht'.

 • Stap 3: Ontvang reacties

  Wanneer u een reactie heeft ontvangen, krijgt u hiervan een melding via e-mail en/of een bericht op uw telefoon. Download eerst onze mobiele app als u berichten op uw smartphone wilt ontvangen. U kunt aan de hand van de reacties en profielen van de freelancers bepalen met wie u verder in gesprek wilt gaan. U kunt chatten met de freelancers via onze mobiele app of de freelancer direct benaderen via de contactgegevens die wij meesturen met de reactie.

 • Stap 4: Kies uw freelancer

  Maak in uw account een keuze uit een van de freelancers. Kies hiervoor naast de opdracht bij "Acties" op "Vergeef opdracht". Kies in het scherm vervolgens op de gekozen freelancer en geef eventueel bij de overige freelancers aan waarom ze het niet zijn geworden.

  De freelancers worden op de hoogte gebracht van uw keuze.

 • Stap 1: Maak uw profiel aan

  Klik op de homepage op 'Aanmelden als freelancer'. Maak dan een account aan. Hierna kunt u meteen een profiel aanmaken door details in te vullen over uzelf. Wees zo duidelijk en compleet mogelijk om een goed beeld te geven van wat u kunt en wie u bent. Opdrachtgevers zullen u zo eerder kiezen.

 • Stap 2: Kies uw account

  Na het aanmaken van uw profiel kiest u het account dat het best bij u past. Freelancer.be heeft zowel gratis als betaalde accounts.

 • Stap 3: Zoek een interessante opdracht en reageer

  Na het kiezen van uw account kunt u opdrachten bekijken in uw categorie en een interessante opdracht zoeken met de zoekfilter. Wanneer u een interessante opdracht ziet, kunt u een reactie plaatsen. We raden aan om eerst uw profiel zo volledig mogelijk in te vullen en enkele referenties op te geven. Opdrachtgevers krijgen zo een beter beeld van u en zullen u sneller kiezen om mee in gesprek te gaan.

 • Stap 4: Word gekozen

  De opdrachtgever kan eventueel met u in gesprek gaan via ons interne mailsysteem of de chatfunctie van onze mobiele app. De opdrachtgever zal daarna uit alle reacties de meest geschikte kandidaat kiezen, meestal aan de hand van portfolio, referenties en prijs. Zorg dus voor een uitgebreid profiel!

Hoe werkt de CV check

Met onze CV checker kunnen freelancers ervoor kiezen om het profiel te verbeteren door de CV items en referenties te laten controleren.

 • Stap 1: Freelancer voegt zijn CV items toe

  De freelancer voegt zijn CV-items toe in zijn account onder 'Mijn CV'. Ook kunnen referenties worden toegevoegd onder het kopje 'Referenties'. Een CV-item kan onder het kopje 'Referentie' komen wanneer het geverifieerd is en er feedback gegeven is door de opdrachtgever.

 • Stap 2: Freelancer voegt gegevens toe aan CV-items

  Wanneer alle gewenste items zijn toegevoegd onder 'Mijn CV', staat er langs elk item een link, 'Check'. Wanneer men op deze link klikt verschijnt er een pop-up waar men gegevens kan invoeren over de vorige opdracht of baan. De invulvelden bestaan uit: Naam opdracht (of functietitel), locatie, budget (of salaris), datum van afronding (of datum uit dienst). Hier dient men ook e-mailadres en naam van de vorige werkgever / opdrachtgever in te geven.

 • Stap 3: Freelancer.be neemt contact op met referenties

  Na het klikken op 'Verzend' versturen wij een e-mail naar het opgegeven e-mailadres met de vraag of de opdrachtgever / werkgever het CV-item wilt valideren. Daarnaast wordt gevraagd of de opdrachtgever / werkgever feedback wilt geven op basis van Kwaliteit, Communicatie, Expertise, Professionaliteit. Zodoende kan de freelancer referenties opbouwen op zijn profiel en hiermee zijn vindbaarheid en aantrekkelijkheid vergroten voor nieuwe opdrachtgevers. Profielen die vollediger zijn plaatst Freelancer.be hoger in de zoekresultaten.

 • Stap 4: Validatie door Freelancer.be

  Wanneer de vorige opdrachtgever / werkgever en Freelancer.be ten minste 1 CV-item van de freelancer gevalideerd hebben, krijgt de freelancer een vinkje op zijn profiel bij 'CV-check'. Op het profiel onder 'Mijn CV' wordt vervolgens duidelijk welke items gevalideerd zijn. Onder de tab 'Referenties' staan de items, inclusief feedback.

 • Stap 5: CV-items gecheckt

  Wanneer de vorige opdrachtgever / werkgever en Freelancer.be ten minste 1 CV-item van de freelancer gevalideerd hebben, krijgt de freelancer een vinkje op zijn profiel bij 'CV-check'. Op het profiel onder 'Mijn CV' wordt vervolgens duidelijk welke items gevalideerd zijn. Onder de tab 'Referenties' staan de items, inclusief feedback.

"Door mijn premium status weten potentiële opdrachtgevers meteen dat ik een serieuze freelancer ben. Ik vergroot hiermee natuurlijk mijn kans op nieuwe opdrachten."

Sabina Koelewijn

"Freelancer.be biedt mij een goed platform waar potentiële opdrachtgevers mij kunnen vinden."

Leon Kipping
Freelancers, KMO's én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.be

Categorieën freelancers

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play