Vind hier jouw freelance webdesigner!

Plaats gratis je opdracht voor een freelance webdesigner en sluit je nu aan bij duizenden opdrachtgevers.

 • Gratis binnen 2 minuten uw opdracht plaatsen
 • Binnen 24 uur gemiddeld 8 reacties
 • Ontvang uitgebreide profielen met CV, portfolio en referenties
 • Start direct met uw gekozen Freelancer
26036 freelancers
6711 opdrachten

Hoe werkt het

Plaats gratis een opdracht

Plaats gratis een opdracht

Gratis binnen 2 minuten uw opdracht plaatsen

Krijg snel reacties

Krijg snel reacties

Ontvang uitgebreide profielen met CV, portfolio en referenties

Selecteer een freelancer

Selecteer een freelancer

Controleer de profielen en kies de juiste freelancer

Lars Account manager
Spoedopdracht of liever direct bellen?
Neem contact op via: 06 - 83 69 88 05

Vraag, of aanvraag?

Enkele van onze opdrachtgevers

Laatste opdrachten in de categorie Grafisch en Design

Actief Opdracht Categorie Budget Locatie Status
Actief
22:45:22 16-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Interieur design
Budget
In overleg
Locatie
Vorst Brussel Hoofdstad, BE
Status
Open
3 geïnteresseerd
Freelancer Select
Actief
13:00:01 16-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Volledige huisstijl en/of logo ontwerpen
Budget
In overleg
Locatie
Aarschot Vlaams-Brabant, BE
Status
Selectie
15 geïnteresseerd
Actief
12:48:36 16-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Overig
Budget
€100 - €500 Vaste prijs
Locatie
Antwerpen Antwerpen, BE
Status
Open
11 geïnteresseerd
Actief
09:48:35 16-01-2021
Categorie
Administratief, Secretarieel en Ondersteuning Administratie bijhouden
Budget
€30 - €50 Per uur
Locatie
Waregem West-Vlaanderen, BE
Status
Open
5 geïnteresseerd
Actief
15:35:20 15-01-2021
Categorie
Bouw Architect
Budget
In overleg
Locatie
Wemmel Vlaams-Brabant, BE
Status
Open
5 geïnteresseerd
Actief
13:06:07 15-01-2021
Categorie
Grafisch en Design CAD 3D
Budget
€30 - €50 Per uur
Locatie
Lauwe West-Vlaanderen, BE
Status
Open
4 geïnteresseerd
Actief
16:57:50 12-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Website ontwerpen
Budget
€100 - €500 Vaste prijs
Locatie
Kiezegem Vlaams-Brabant, BE
Status
Match
6 geïnteresseerd
Actief
14:40:44 12-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Overig
Budget
In overleg
Locatie
Herne Vlaams-Brabant, BE
Status
Open
4 geïnteresseerd
Freelancer Select
Actief
14:50:29 11-01-2021
Categorie
Grafisch en Design Technisch Ontwerp
Budget
In overleg
Locatie
Antwerpen Antwerpen, BE
Status
Gesloten
Freelancer Select
Actief
21:58:08 10-01-2021
Opdracht
Categorie
Grafisch en Design Volledige huisstijl en/of logo ontwerpen
Budget
€500 - €2000 Vaste prijs
Locatie
Dendermonde Oost-Vlaanderen, BE
Status
Match
10 geïnteresseerd

Wat doet een Webdesigner?

De webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van een website: letterlijk het designen van de website. De naam doet het wellicht niet direct vermoeden, maar de webdesigner kijkt verder dan alleen het uiterlijk van de website. Bij de vormgeving van de website kijkt een goede webdesigner naar een aantal zaken:
 1. De webdesigner zorgt dat de website gebruiksvriendelijk is. Bezoekers moeten soepel door de website kunnen navigeren naar hun beoogde doelen.
 2. De webdesigner zorgt voor een effectieve website. Dit betekent dat bezoekers leiden tot conversies.
 3. De webdesigner creëert een website volgens SEO richtlijnen. De website is hierdoor beter vindbaar in Google en andere zoekmachines.
 4. De webdesigner maakt een website die er visueel aantrekkelijk uitziet.  
Wanneer een webdesigner zich teveel richt op één van deze factoren, wordt de website niet optimaal ingezet. Het zijn van een goede webdesigner vergt dus kennis van al deze factoren. 

Wat zijn competenties van een webdesigner?

Een webdesigner beschikt over een aantal competenties. Deze competenties helpen de webdesigner de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een website. Een goede webdesigner beschikt over:
 1. Sterke communicatie. Het werk van de webdesigner begint bij de communicatie met de opdrachtgever. Het is belangrijk dat de webdesigner de wensen van de opdrachtgever duidelijk heeft.
 2. Creativiteit. Dankzij zijn of haar creativiteit weet de webdesigner vanuit de wensen van de opdrachtgever een unieke website te maken
 3. Empathie en inlevingsvermogen. De webdesigner maakt een website voor een bepaalde doelgroep. De webdesigner moet zich kunnen verplaatsen in de beleving van deze doelgroep.
 4. Kennis en vaardigheid in webdesign. Uiteraard heeft de webdesigner ervaring nodig met de ins en outs van webdesign om een goede website neer te zetten.

Hoe gaat een webdesigner te werk? 

Over het algemeen voert een webdesigner de opdracht uit volgens de volgende stappen:
 
 1. Contact met de opdrachtgever. De webdesigner komt in contact met de opdrachtgever en vraagt uit wat het doel is van de website. Wat wil de opdrachtgever met de website doen? Wat zijn de belangrijke pagina’s. Voor welke doelgroep wordt de website gemaakt? In deze eerste stap ontstaat bij de webdesigner een beeld van de wensen van de opdrachtgever. 
 2. Het eerste webdesign. Wanneer de webdesigner de wensen van de opdrachtgever op een rij heeft, begint het creatieve proces. De webdesigner bedenkt een concept en werkt dit uit. Hierbij worden alle designelementen van een website betrokken zoals de kleuren, layout en structuur. Hierbij worden bestaande designs van de opdrachtgever verwerkt in het website design. De webdesigner houdt natuurlijk ook rekening met de effectiviteit, SEO richtlijnen en gebruiksvriendelijkheid. 
 3. Feedback op het design. Wanneer de webdesigner het concept heeft uitgewerkt is het tijd om feedback te krijgen van de opdrachtgever. Is het concept inderdaad volgens de wensen van de opdrachtgever gemaakt of zijn er nog aanpassingen nodig? In deze stap wordt de feedback van de opdrachtgever verwerkt.
 4. Werken met de developer. Wanneer het design is goedgekeurd kan er gewerkt worden met de developer. De developer werkt aan de technische aspecten van de website. De developer zorgt ervoor dat er een functionele website komt volgens het design van de webdesigner. Wanneer de website functioneert naar behoren, gaat de webdesigner door met het volgende vraagstuk.

Op zoek naar een webdesigner?

Heeft u een freelance webdesigner nodig? Dan bent u aan het juiste adres. Op Freelancer.nl vindt u de juiste webdesigner. Maar hoe kiest u de juiste webdesigner?    

Hoe kiest u de juiste freelance webdesigner?

Het ligt er compleet aan wat u precies nodig heeft, hoe groot uw website is en hoeveel aanpassingen u te verwerken heeft. Bij Freelancer.nl kunt u gratis een opdracht plaatsen voor het vinden van een webdesigner. Na het ontvangen van offertes van onze aangesloten freelance webdesigners, kunt u gemakkelijk het gesprek aangaan via de website of chatten via de mobiele app. De freelance designers zullen tijdens dit gesprek inventariseren wat u precies nodig heeft en u adviseren over de juiste oplossing. Bekijk hieronder enkele tips om de juiste webdesigner te kiezen.
 
 

Enkele tips om een goede freelance webdesigner te vinden:

Hieronder staan een paar handige tips, zodat u rustig een freelance webdesigner kunt kiezen.
 
1.     Kies altijd een professional, ga niet voor iemand die webdesign erbij doet, maar ga voor de specialist! Iemand die basiskennis heeft van webdesign, kan dit waarschijnlijk wel. En het lagere tarief is zeker aantrekkelijk. Maar wanneer u specifieke wensen heeft of de freelancer tegen problemen aanloopt, is specialistische kennis vereist. Iemand met basiskennis heeft niet door wat hij of zij over het hoofd ziet. U heeft een specialistische webdesigner nodig als u wilt dat het goed gebeurt.
 
2.     Kies voor een vast persoon. Dit maakt het in de toekomst makkelijker om uw website op orde te krijgen. Als u een webdesign bedrijf kiest met meerdere werknemers, zorg dan dat u een vast contactpersoon binnen het bedrijf krijgt, waar u altijd uw webdesign zaken mee regelt. Dit zal over langere tijd het proces versnellen.
 
3.     Een freelance webdesigner kost over het algemeen tussen de 35 en 75 euro per uur, dit hangt af van ervaring en opleiding. Als u niet teveel wilt betalen kunt u kiezen om een maximaal bedrag af te spreken waar uw webdesigner niet overheen gaat.
 
4.     Wat goed is om te onthouden, is dat u uiteindelijk tevreden moet zijn met uw website. Als uw webdesigner onnodig fouten maakt, komen de kosten hiervan vaak bij u te liggen. Daarom is het belangrijk om voldoende achtergrondinformatie van uw webdesigner te hebben.
 
·      Wie zijn de bestaande klanten?
 
·      Welke diploma’s heeft de freelancer op zak?
 
·      Wat is de prijs?
 
·      En wat is het service level?
 
 
5. Hoe belangrijk is de ervaring van de freelance webdesigner?
 
Er zit een groot verschil in ervaring bij freelance webdesigners. Bekijk welke ervaring de zelfstandige webdesigner heeft, past dit bij de opdracht? Heeft de webdesigner voldoende ervaring om een specialist te zijn?

Categorieën freelancers

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten