Freelancer - Yarrid Dhooghe | Freelancer.nl
Hoe Michelangelo zijn David maakte? Dat weet ik niet. Hoe Mozart wist welke noten buren van elkaar moesten zijn om die onvergetelijke, soms irritante oorworm te maken? Dat weet ik niet. Hoe je een tekst schrijft zoals Michelangelo’s zijn marmeren beelden heeft gepolijst en hoe je de vlotheid van Mozarts melodieën ook in een tekst krijgt? Dat weet ik!

Hoewel ik zeker niet de volledige waarheid in pacht heb, voel ik teksten heel goed aan. In mijn schrijf- en redigeerwerk kijk ik dan ook altijd naar het doel van de tekst. Wat wil de tekst bereiken? Of het nu gaat om een roman of een wetenschappelijke verhandeling, een persbericht of een uit de kluiten gewassen essay, een richting moet er altijd zijn. Samen met een feilloos Nederlands taalgebruik is het dit inzicht in teksten dat mij tot de ideale freelance copywriter maakt. Ik schrijf die teksten die zowel de zoekmachines als de menselijke lezer blij maken.

Tijdens mijn jaren aan de universiteit is er academisch en professioneel een hele nieuwe wereld voor me geopend. Ik kwam voor het eerst echt in contact met academische teksten en lette ook steeds meer op hoe persberichten, krantenartikelen, commerciële teksten in folders en op internetpagina’s werden opgesteld. Ik verbeterde mijn vrienden en medestudenten continu wanneer ze een taalkundige fout maakten en legde hen uit hoe hun teksten sterker kunnen worden.

Ondertussen heb ik al enkele jaren ervaring in het schrijven en redigeren van (seo) teksten, doordat ik voor verschillende vzw’s, organisaties en stichtingen in Nederland en Vlaanderen als (vrijwillige) tekstschrijver word ingezet.
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play