Terug

jurist met advies op merkenrecht en smaad

Juridisch

  • Opdracht status

    Gesloten
  • Interesse

    0
  • Geplaatst op

  • Locatie

    De opdracht kan volledig op afstand worden uitgevoerd
  • Budget

    €250
  • Geplaatst door

    Brigitte

Opdrachtomschrijving

Goedemiddag,

Onlangs ben ik met een groep van 9 ondernemers gestart met dit product.. Ons product is een hippe box met trendy spullen die online wordt aangeboden voor € 39,95. Inmiddels heeft een derde partij contact met mij opgenomen. Deze derde partij is van mening als enige recht te hebben op het gebruik van onze (handels)naam en dreigt(via een facebook bericht) daarbij met juridische stappen en het inschakelen van een advocaat. Tot op heden heb ik geen brief van een advocaat ontvangen. Vorige week heb ik een zelfgeschreven persbericht naar een aantal magazines gezonden met het verzoek deze te plaatsen. Vervolgens heeft dit derde bedrijf contact met 1 van deze magazines gezocht en aangegeven in een geschil te zijn verwikkeld omtrent het gebruik van de handelsnaam. Daarbij beschuldigt ze ons bedrijf van handelsnaamfraude. Dit magazine op hun beurt wenst daardoor geen publicatie te plaatsen. Inmiddels is dit wel gebeurd omdat ik bewijs heb kunnen overhandigen( bewijs kvk inschrijving op mijn naam)

De handelswijze van deze derde partij levert schade aan de goede naam van ons product, de partijen achter het product, alsmede het concept als geheel. Ik wens verdere schade te voorkomen en deze derde partij te dwingen verdere schadelijke handelingen te staken. Wat ons betreft hoeft het gebruik van onze naam niet per se verboden te worden

Mijn voorstel is om deze derde partij een juridische brief te sturen en daarop aan te dringen om verdere schadelijke handelingen (waaronder het benaderen van derden en het maken van beschuldigingen van handelsnaamfraude) onmiddellijk te staken. Daarbij wil ik deze partij er wel op wijzen dat eventuele schade integraal op deze derde partij zal worden verhaald, indien aan de sommatie geen gehoor wordt gegeven.

Ik ben benieuwd wat jullie voor me kunnen betekenen en zou graag op zeer korte termijn een offerte willen.
met vriendelijke groet.

Geïnteresseerde professionals

    {{ item.displayName }} {{ item.displayName }}

    {{ item.displayDisciplines }}

    • {{ item.hourlyRate || '-' }} per uur
    • {{ item.cityName }}, {{ item.stateName }}
    • {{ item.nrSharedConnections }} gedeelde connecties

Nog geen geïnteresseerde professionals

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten