Zo ga je om met een dalperiode als Freelancer | Freelancer.be

Zo ga je om met een dalperiode als freelancer

Gepubliceerd op 27 Juni 2019

Het overkomt je als freelancer wel dat je klanten wat minder actief zijn. Denk maar aan de zomerperiode, vakanties, … Naast genieten van wat extra vrije tijd – misschien welverdiend na een hectische periode – heb je er alle belang bij die tijd nuttig in te vullen. Zeven concrete tips.
 Profiel en website pimpen

Schuim freelancesites en andere kanalen af op zoek naar vacatures. Update en pimp je profiel, vraag ook referenties aan bestaande klanten om je vaardigheden extra in de verf te zetten. Is je website outdated? Dan is het nu het moment om je laatste nieuwe creaties erop te zetten en je teksten SEO-proof te maken, zodat nieuwe klanten je in elk geval sneller vinden.

Leer bij

Het (online) aanbodis gigantisch en vaakook gratis.Aarzel dus niet om een of andere skill onder de knie te krijgen, of het nu online marketing is of hoe een goede blogger worden 😊Meer kennis kan net het verschil maken.

Laat je zien

’t klinkt niet hip, maar netwerken werkt. Laat je netwerk via alle kanalen weten dat je nog extra werk zoekt, kondig dit ook aan in je profielomschrijving, zodat recruiters weten dat ze contact met je kunnen opnemen. Ga volop naar events, open coffees enz., kortom laat je zien!

Co-working

Misschien moet je een paar maanden in een co-working ruimte gaan werken en kom je zo met nieuwe klanten in contact. 

Extra actief

Geen excuus meer om nu niet extra actief te zijn op sociale media, en dan heb ik het niet over foto’s van die heerlijke pasta die je dit weekend verorberde. Post dus extra content op je profiel en toon je skills.

Spontaan

Solliciteer spontaan, zoek naar bedrijven waarvan je denkt dat je ze iets te bieden hebt en schrijf hen op een originele manier aan. 

Op voorhand

Overvalt die minder volle agenda je elke keer weer een beetje? Noteer dan in ‘t vervolg tijdens een drukke periode wat je zou doen als het rustiger was!


door Birgit van de Wijer
http://copywriter-and-co.be/
Hoe meer ik blog, hoe leuker ik het vind ! En het onderwerp maakt niet uit : farma, AI, VR, femtech, sport, gezondheid, HR, noem maar op. Schrijven, nog steeds mijn passie en niet zo toevallig mijn job.

 

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie