Waarom zou je aan outsourcing doen? | Freelancer.be

Waarom zou je aan outsourcing doen?

Gepubliceerd op 2 Augustus 2019

Outsourcing zit in de lift en daar is de toenemende digitalisering niet vreemd aan. Er zijn immers meer en meer nieuwe jobs waarvoor je specifieke skills nodig hebt en die heb je niet altijd in huis.Professionalisme

Niet voor niets is er de uitdrukking ‘Schoenmaker blijf bij je leest”, want niet iedereen kan elke job even goed doen. Outsourcing zorgt dan ook dat je toegang krijgt tot expertise die ontbreekt binnen je bedrijf. Bijkomend voordeel is dat je project bovendien snel van de grond komt, dankzij die freelancer die je voor korte of langere duur inhuurt.

Tijdswinst

Werk uitbesteden is dus handig omdat je dan kan focussen op je corebusiness en geen kostbare tijd verliest met dingen doen waar je eigenlijk geen verstand van hebt. Het bespaart je ook een tijdrovende selectieprocedure om die ene copywriter, graficus of digibeet te vinden. Via freelancer.be kan je gewoon meteen vissen in een vijver vol talent.

Kostenplaatje

Daarnaast bezuinig je niet alleen op de kost van een duur selectiebureau of van een jobadvertentie in de kranten, maar tegelijk op de echte loonkosten, waarvan we allemaal weten, dat die hoog uitvallen voor ons land. Voor een freelancer betaal je alleen de onderling afgesproken prijs en dus geen bedrijfsvoorheffing, vakantiegeld enz.

Flexibiliteit

En heb je toevallig op vrijdagmiddag een last minute opdracht waarbij je een drietalige mailing tegen maandag de deur uit moet hebben, dan schakel je toch gewoon je (intussen vertrouwde) freelancer in. Die heeft namelijk geen 9-to-5 mentaliteit, werkt ook in het weekend en kent intussen je huisstijl, zodat jij stressvrij het weekend tegemoet gaat.

Ver van ons bed

Heel wat bedrijven outsourcen tegenwoordig ook door externe dienstverleners aan de andere kant van de wereld in te schakelen. Meer en meer modemerken hebben zo hun productie naar lageloonlanden verhuisd om maximale winsten te genereren. De (on)menselijke werkomstandigheden en het feit dat dit onze eigen economie helemaal uitholt, zou een motivatie moeten zijn om enkel dicht bij huis uit te besteden.  

door: Birgit van de Wijer http://www.copywriter-and-co.be/nl/portfolio-2
Content leveren voor blogs, websites …, vertalen Frans Engels Nederlands, eindredactie van teksten, artikels, enz. ….dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job. 


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!   

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Nicky Wijns

3 November 2017

"(Een freelancer) heeft namelijk geen 9-to-5 mentaliteit, werkt ook in het weekend ..." Toch even opmerken dat ik als freelancer zelf kies wanneer ik werk. Dat kan in het weekend zijn, als ik er zin heb én als daar een correcte verloning tegenover staat. Je eigen arbeidstijden bepalen is voor mij net een van dé redenen om te freelancen. Ik zou er als opdrachtgever niet van uitgaan dat elke freelancer ervoor staat te springen om in het weekend te werken; sowieso zijn last minute opdrachten nooit ideaal, voor beide partijen.

Hein Demeyer

3 November 2017

Als je als freelancer intercontinentale opdrachten uitvoert is niet slagen geen optie .Eventjes op en af vliegen voor het weekend zit er niet in , doorwerken tot de missie volbracht is en en 80 uur werkweken zijn daar niet vreemd aan .Solitair oplossing zoeken want een tijdsverschil van 7 uur laat niet op zich wachten om oplossingen te vinden voor het thuisfront weer standby is .

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play