Terug

Waarom zou je aan outsourcing doen?

Outsourcing zit in de lift en daar is de toenemende digitalisering niet vreemd aan. Er zijn immers meer en meer nieuwe jobs waarvoor je specifieke skills nodig hebt en die heb je niet altijd in huis.

Professionalisme

Niet voor niets is er de uitdrukking ‘Schoenmaker blijf bij je leest”, want niet iedereen kan elke job even goed doen. Outsourcing zorgt dan ook dat je toegang krijgt tot expertise die ontbreekt binnen je bedrijf. Bijkomend voordeel is dat je project bovendien snel van de grond komt, dankzij die freelancer die je voor korte of langere duur inhuurt.

Tijdswinst

Werk uitbesteden is dus handig omdat je dan kan focussen op je corebusiness en geen kostbare tijd verliest met dingen doen waar je eigenlijk geen verstand van hebt. Het bespaart je ook een tijdrovende selectieprocedure om die ene copywriter, graficus of digibeet te vinden. Via freelancer.be kan je gewoon meteen vissen in een vijver vol talent.

Kostenplaatje

Daarnaast bezuinig je niet alleen op de kost van een duur selectiebureau of van een jobadvertentie in de kranten, maar tegelijk op de echte loonkosten, waarvan we allemaal weten, dat die hoog uitvallen voor ons land. Voor een freelancer betaal je alleen de onderling afgesproken prijs en dus geen bedrijfsvoorheffing, vakantiegeld enz.

Flexibiliteit

En heb je toevallig op vrijdagmiddag een last minute opdracht waarbij je een drietalige mailing tegen maandag de deur uit moet hebben, dan schakel je toch gewoon je (intussen vertrouwde) freelancer in. Die heeft namelijk geen 9-to-5 mentaliteit, werkt ook in het weekend en kent intussen je huisstijl, zodat jij stressvrij het weekend tegemoet gaat.

Ver van ons bed

Heel wat bedrijven outsourcen tegenwoordig ook door externe dienstverleners aan de andere kant van de wereld in te schakelen. Meer en meer modemerken hebben zo hun productie naar lageloonlanden verhuisd om maximale winsten te genereren. De (on)menselijke werkomstandigheden en het feit dat dit onze eigen economie helemaal uitholt, zou een motivatie moeten zijn om enkel dicht bij huis uit te besteden.  

door: Birgit van de Wijer http://www.copywriter-and-co.be/nl/portfolio-2 Content leveren voor blogs, websites …, vertalen Frans Engels Nederlands, eindredactie van teksten, artikels, enz. ….dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job. 

Reacties

Categorie├źn freelancers

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten