Terug

Waarom moet een ondernemer leren uitbesteden?

Superman Syndroom

Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn als je de taken waarmee je zelf heel druk mee bent over laat aan iemand anders? Vaak willen ondernemers zo veel mogelijk zelf doen en durven ze niet het werk uit te besteden. De angst is vooral dat iemand anders de taken niet zo goed kan uitvoeren als zijzelf.   Ondernemers leiden vaak aan het superman syndroom- ‘here i come to save the day’. Maar heel snel merk je dan op dat je weinig tot geen tijd meer over houdt voor andere taken binnen je onderneming. Waardoor vele belangrijke zaken uitgesteld worden of gewoon blijven liggen.  

Er zijn mensen beter dan jij

Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Er zijn tal van freelancers die bekwaam genoeg zijn om deze taken waarschijnlijk beter uit te voeren dan dat jij zelf zou kunnen doen.  Profiteer van het feit dat er mensen zijn die beter zijn in de taken die jij normaal uitvoert. Of het nu gaat om hulp te krijgen bij je administratie, marketing of verkoop. Door de voordelen te kennen van het uitbesteden kun je bepalen of het voor je onderneming geschikt zou kunnen zijn.   

Voordelen van uitbesteden:

  Tijdsbesparing Nummer één reden van het uitbesteden is vaak het besparen van tijd. Je hoeft je niet meer druk te maken om een bepaalde taak. Door het uitbesteden bespaar je je heel veel tijd, die je weer kan gebruiken om te focussen op andere belangrijke taken.   Bespaar op vaste personeelskosten Doordat je iemand op freelancebasis inschakelt, scheelt het aan personeelskosten. Naast een salaris, vakantietoeslagen en eventueel prestatiebeloningen heb je te maken met reiskosten, pensioenkosten, onkostenvergoedingen en uiteraard ook overige kosten voor het inrichten van een werkplek inclusief materiaal. Bespaar op sociale premies.   Bespaar op educatie en trainingen Vaak hoef je een freelancer niet te trainen en selecteer je iemand op zijn skills en talenten. De freelancer zorgt meestal zelf dat zijn training en educatieniveau op peil blijft. Hierdoor bespaar je ook kosten op het trainen van iemand voor de taken die je graag wilt laten uitvoeren.   Keuze uit een grote database aan talenten Door te richten op het inschakelen van freelancers kun je experimenteren met verschillende freelancers, er is gelukkig toch genoeg aanbod aan freelancers dat je de keuze snel hebt gemaakt. En mocht je deze keer niet tevreden zijn over een bepaalde freelancer, dan kun je de volgende keer kiezen voor een andere.   Bouw je virtueel team Na een tijdje te hebben geëxperimenteerd met verschillende freelancers weet je inmiddels wie bij je past en op wie je kunt rekenen. Het voordeel is dan dat je een eigen team kan opbouwen van freelancers en zo kun je handelen als een grote onderneming terwijl je maar een zelfstandige bent. Opschalen en groeien wordt hierdoor makkelijker. Uitbesteden werkt voor elke soort onderneming. Van grote ondernemingen tot aan freelancers. Doe datgene waar je goed in bent en besteed de rest uit. Hierdoor verminder je de werklast en kun je sneller groeien. Maak een lijst van alle taken die je nog moet uitvoeren en ga na welke taken je de meeste kopzorgen bezorgen. Deze taken kun je dan uitbesteden.   Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het uitbesteden van werk zoals communicatieproblemen die kunnen worden voorkomen. Daarom dien je deze taken duidelijk te omschrijven en in te kaderen voordat je deze kan uitbesteden. Zodat het zowel voor jou als de freelancer duidelijk is.  Maar als je het niet probeert zul je altijd superman blijven zonder zijn cape.   Door: Youssef Salhi – Online Marketeer   Youssef is gek op online marketing en helpt website-eigenaren beter zichtbaar en vindbaar te zijn op het internet. Dit doet hij door het creëren van creatieve 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten