Werknemer VS. Freelancer: vijf financiële voordelen als freelancer | Freelancer.be

Werknemer vs. freelancer: vijf financiële voordelen als freelancer

Gepubliceerd op 18 December 2018

Geen files, geen saaie vergaderingen, geen geroddel onder collega’s, … Freelance werken heeft niets dan voordelen voor je mentale gezondheid. Ook wat persoonlijke uitgaven betreft, is freelancen ‘the way to go’.Vijf financiële voordelen:

Je reist goedkoper

Als zelfstandige kies je zelf wanneer je verlof neemt en ben je niet afhankelijk van verplichte openingsuren, collectief verlof of een beperkt aantal vakantiedagen. Op apps zoals Skyscanner of VakantiePiraten kan je opzoeken op welke data je het goedkoopste vliegticket richting jouw droombestemming scoort. Hotelkamers zijn bovendien voordeliger buiten de traditionele vakantieperiodes. 

Je mist geen enkele online deal

Online shoppen en overconsumptie zijn typische hedendaagse valkuilen. Toch kan je ook hier veel voordeel doen. Aangezien je als freelancer geen vaste uren hebt, log je steeds tijdig in voor die concerttickets, vakantieveilingen en andere online deals. Zo hoef je achteraf geen woekerprijzen te betalen op dubieuze sites om toch maar dat felbegeerde ticket te bemachtigen. 

Je kan thuis koken

Die lunch met collega’s? Dat hapklare broodje onderweg? Het zijn impulsieve uitgaven die wegen op je beschikbare inkomen. Als freelancer kom je veel minder in de verleiding om uit sociale wenselijkheid of uit gemakzucht te bezwijken voor snacks en etentjes die uiteindelijk handenvol geld kosten. Je hebt meer tijd om thuis vers te koken, wat niet enkel beter is voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee.

Je kan op elk moment ontstressen

Acht uur per dag achter een bureau zitten , de interne dynamiek onder collega’s, de filestress,…  Alle ergonomische bureaustoelen, teambuildings en mindfulness-sessies ten spijt, stijgt het aantal burn-outs, bore-outs en depressies elk jaar. Deze hedendaagse ziektes zijn grotendeels het gevolg van een onnatuurlijke levensstijl. Als freelancer kies je lekker zelf hoelang je aan je bureau zit, wanneer je gaat sporten, wanneer je de baan op gaat (geen file!), en met welke mensen je omgaat. Stress-gerelateerde ziektes, en dure medicatie, zijn zo perfect te vermijden.

Je hoeft niet naar muffe kerstfeestjes 

De kerstperiode is synoniem voor cadeautjestijd. En dus wordt Kerst vaak gevierd met een kerstfeestje of kerstdiner op het werk. Aangezien slechts weinig bedrijven hiervoor een budget voorzien, mag je als werknemer opdraaien voor dit heuglijke kerstgebeuren. Je kat sturen is trouwens geen optie, want de kans is groot dat je hierop wordt afgerekend.  Als freelancer kies je helemaal zelf met wie je kerst viert en vooral aan wie je je beschikbare budget spendeert. Happy holidays! 

 
Saskia Meysman is copywriter voor verschillende bedrijven. Ze werkt ook als journaliste voor Het Nieuwsblad en de Krant van West-Vlaanderen. Ook biedt ze vertaalwerk en privé lessen Nederlands en Engels aan. Meer info: www.wordz.be

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play