Andere freelancers geven tips om positief te blijven | Freelancer.be

Andere freelancers geven tips om positief te blijven

Gepubliceerd op 19 April 2020

Wij ondervroegen freelancers uit ons netwerk hoe zij de Corona periode ervaren. We krijgen 100e reacties. Hieronder zie je een aantal tips die zij geven aan andere freelancers om positief te blijven:


1. Online cursussen 
Start online cursussen binnen vakgebied voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn honderden online cursussen die nu gratis te volgen zijn. Het is een kwestie van goed Google’n en FB events in de gaten houden.
 

2. Online Vrijmibo
Organiseer een Online Vrijmibo met je collega’s en/of freelance-vrienden. Je kunt in deze online meeting zelfs een bingo, pubquiz of Karaoke sessie inbrengen. Uiteraard vergt dit wel enige voorbereiding. En vergeet geen biertjes in te slaan voor jezelf!
 

3. Houd routine 
Het is belangrijk dat je routine houd in je dag; Sta op tijd op, kleed je netjes aan, ontbijt en lunch op een normaal tijdstip, enzovoort. Vergeet tussendoor niet genoeg te bewegen. Het is ook raadzaam om ‘goede’ koffie in huis te halen. Dat maakt een thuiswerk dag een stuk aangenamer.
 

4. Dagplanning
Om zo productief mogelijk te blijven kun je een dagplanning maken. Kies per dag 3 prio’s en start eerst met diegene die de meeste focus vereist. Als je je goed aan deze planningen houdt, zul je zien dat je iedere dag veel gedaan krijgt.
 

4. Een aparte werkplek
Deze tip is niet voor iedereen vanzelfsprekerd, maar mocht je de plaats hebben richt dan een aparte werkplek in waar je ongestoord kunt werken. Zo kun je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden houden.
 

6. Online netwerken
Het netwerken kan gewoon online doorgaan. Vermoedelijk heb je genoeg connecties op LinkedIn die je lang niet gesproken hebt of nooit spreekt. Trek je stoute schoenen aan en stuur hen een bericht. Er zijn genoeg mensen die openstaan voor een gezellig gesprek. Wie weet haal je er een mooie opdracht uit!
 

7. Dagelijkse sport-challenge
Voer een dagelijkse sport-challenge in. Er zijn op YouTube verschillende sport challenges te vinden. Deze variëren van kort naar lang en van gevorderd naar beginner. Als je elke dag start met een sport-sessie, ook al is hij maar kort, dan heb je toch alweer wat bereikt begin van de dag. Bovendien voorkom je deze crisis uit te komen als een tientonner.

8. Blogs schrijven
Het klinkt misschien ouderwets, maar het schrijven van blogs kan jouw website veel SEO waarde opleveren. Je komt hierdoor hoger in online zoekmachines en wordt sneller gevonden. Daarnaast heb je waarschijnlijk genoeg kennis binnen jouw vakgebied dat je mooi kunt delen met anderen.
 

9. Denk na over de toekomst
Denk en onderzoek wat opdrachtgevers na de corona-tijd nodig zouden hebben om te overleven in de crisis en hoe kan jij hier handig op in kan spelen? Er komt een crisis, dat is een feit, maar als jij opdrachtgevers dát kan bieden wat zij nodig hebben, hoef jij je geen zorgen te maken over opdrachten binnenkort.

10. (Online) marketingstrategie

Dit is de tijd om je (online) marketingstrategie te optimaliseren. Onderzoek hoe jij je doelgroep nog beter kunt bereiken. Dan heb jij, wanneer de crisis voorbij is, weer een streepje voor op andere concurrenten. Mocht je hier moeite mee hebben; er zijn genoeg marketing freelancers zijn die jou tips willen geven.  

Mocht je geïnteresseerd zijn in alle resultaten van het onderzoek, kun je dezen hier vinden.  Heb jij nog positieve tips hebben voor andere freelancers? Laat ze hieronder achter.  

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play