50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

No risk No Gain

Net gestart als freelancer, een droom van mij van jaren. En het is een hele ontdekkingstocht. Het is bijna mijn obsessie geworden. Hoe (& wat) alles aan te pakken. Ik ben begonnen met mijn website. Eerst was het goed nadenken hoe te beginnen. Wat heb je nodig? Wat is mijn doel? Ik heb een webdesigner gezocht om advies te vragen. Hij heeft me hele goede tips gegeven zodat ik er als graficus zelf ben aan begonnen. Foto's genomen van mijn portfolio, teksten geschreven, logo gemaakt en kleuren bepaald en een hele sfeer samengesteld die mij ook als persoon symboliseerde. Want het gaat uiteindelijk om mijn diensten. Toen de website klaar was heb ik pas een domeinnaam aangevraagd en een abonnement genomen. En het dan online gezet. Stap 1 was gezet. Ik kreeg positieve feedback van o.a. een hoofd van Brussels-Airlines, over hoe goed de huisstijl die ik zelf gecreëerd had bij mij paste.

Op onderzoek uit Toen ging ik heel veel vragen stellen over een tax-nummer (BTW - nummer in België) aan te vragen, hoe de boekhouder werkt, hoe sociale lasten werken, hoe belastingen werken, wat zijn zo ongeveer de totale kosten, hoe word het berekend? Overal waar ik kon ging ik advies vragen. Bij verschillende bureau 's tot bij een advocaat. Gewoon om alle risico's van voren te kunnen inschatten. Ik heb toen met het bureau afgesproken dat ik officieel mijn nummer zou aanvragen zodra ik mijn eerste freelance opdracht binnen had. Zo heb ik het ook gedaan. Stap 2 was gezet. Ik heb heel veel dingen opgegeven die ik officieel mag doen als freelancer van lay-out tot freelance schrijver, grafische vormgeving, foto's nemen, kunst creëren, illustraties maken maar ook administratieve opdrachten doen... Zo kan ik veel kanten op en is er heel veel mogelijk! Mijn droom is ooit een kinderboek te illustreren.

Het is officieel nu, Ik ben een ondernemer Vanaf toen ben ik op de trein gesprongen! De eerste freelance opdracht bij het reclamebureau was super tof! Ik genoot ervan! Een echte uitdaging. En vanaf dan was het op zoek gaan naar meer en meer freelance opdrachten. En potentiele klanten. Netwerken, zaadjes rondstrooien. Kost veel moeite maar het lukt, er is veel afwisseling, je komt bij veel verschillende bureau 's, andere manieren van werken, heel gevarieerd en ook thuiswerk. Ik geniet ervan! Soms is de afstand echt te ver (als het meer dan 120 km is) En mijn doel is nu van meer van mijn eigen bureau te kunnen werken. Het is beter voor milieu, je kunt veel flexibeler werken bv sommige creatieve mensen werken het beste 's nachts! Niet tijdens de kantooruren. Je hebt je eigen planning! Zolang je je deadline haalt is alles eigenlijk mogelijk! Ik probeer het heel open minded te bekijken! En het zo dan ook te verkopen! Ik merk dat daar nog werk aan de winkel is, maar dat komt tijden veranderen, flexibel werken is in. 

Ik ben ook een persoonlijke blog beginnen schrijven omdat ik graag schrijf en zo kunnen mensen me ook beter leren kennen als ze op zoek zijn. Zonder me direct al te ontmoeten. Een schrijver zei me 10 jaar geleden dat ik goed kon schrijven. En nu dus dit.

Up to the next Jullie kunnen altijd een kijkje nemen op mijn website en mij contacteren. 

Door: Sabine van Oppens www.hannadetail.com

Sabine alias Hanna Van Oppens studeerde 3 jaar Audio Visuele en beeldende kunst optie eerst reclame en erna grafische vormgeving en illustratie. Ze heeft 15 jaar ervaring in als graficus en studeert rechten als hobby aan de Open Universiteit. 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten