Terug

6 redenen waarom een freelancer de juiste keuze is

Je bedrijf is hard aan het groeien en je bent op het punt gekomen dat je extra personeel nodig hebt. Kies je voor een werknemer of ga je toch voor een freelancer? 6 argumenten in het voordeel van de freelancer.  

Expertise

Met een freelancer haal je direct een hoop ervaring in huis. Zelfstandigen gaan van job naar job, en doen met veel passie vooral wat ze graag doen. Op die manier zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en brengen ze deze expertise en innovatie mee naar jouw bedrijf. 

Flexibiliteit

Een agenda die naar eigen behoefte ingevuld wordt met werk. Freelancers passen zich aan waar nodig. Het zijn geen 9 tot 5 types en ze werken ook buiten kantooruren als dat moet. Over het algemeen reageren zij ook snel op mailtjes, ongeacht het tijdstip waarop ze verstuurd worden. 

Ook tijdens vakantieperiodes zijn er steeds freelance professionals te vinden die voor jou een opdracht willen uitvoeren. 

Motivatie

Freelancers moeten zich keer op keer bewijzen. Ze zijn dan ook extra gemotiveerd om het beste werk te leveren en de opdrachtgever tevreden te houden. Doen ze dit niet, dan neemt een andere freelancer bij een volgende opdracht hun plaats in. 

Zowel opdrachtgevers als freelancers hebben er belang bij een goede relatie op te bouwen. Voor jou omdat de freelancer steeds betere kennis krijgt over je bedrijf en dit de uitvoering van de opdracht ten goede komt. Voor de freelancer omdat die zo een bepaalde zekerheid opbouwt, door bij gekende werkgevers regelmatig nieuwe opdrachten binnen te halen. Goede kwaliteit binnen de gemaakte afspraken is hiervoor natuurlijk een absolute voorwaarde. 

Financieel interessant

Freelancers ontvangen geen loon, zij sturen een factuur nadat ze een opdracht of deelopdracht hebben volbracht. Hoewel het uurloon hoger ligt dan bij je vaste werknemers, is een freelancer toch financieel interessant. Je betaalt namelijk geen heffingen, vakantiedagen of dertiende maand, en op het einde van de opdracht stoppen ook de kosten. De btw op de factuur wordt gerecupereerd en het factuurbedrag geldt als zakelijke kost. 

Efficiëntie

Veel freelancers werken tegelijk op verschillende opdrachten. Ze organiseren dit in hun agenda zodat ze de gemaakte afspraken kunnen nakomen. Om dit mogelijk te maken moet er efficiënt gewerkt en gepland worden. Omdat ze meestal alleen werken is er ook weinig afleiding van collega’s op de werkvloer. 

Zelfstandig

Zelfstandig werken is voor freelancers een vrijwillige keuze, ze zijn dan het best in hun element en hebben hier veel ervaring mee. Vaak hebben ze slechts enkele instructies nodig voor ze aan de slag gaan, vooral als de opdracht binnen hun expertise ligt. Ondertussen kan jij als opdrachtgever verder met je eigen werkzaamheden. 

De zelfstandigheid met daarboven de expertise en efficiëntie zijn typische kenmerken. Iemand die doet waar hij goed in is, en doet wat hij graag doet, zal die expertise met plezier voor jou inzetten, ook buiten de kantooruren. 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten