6 redenen waarom jij voor een freelancer wil kiezen | Freelancer.be

6 redenen waarom jij voor een freelancer wil kiezen

Gepubliceerd op 12 November 2019

Je bedrijf is hard aan het groeien en je bent op het punt aangekomen dat je extra personeel nodig hebt om alle opdrachten te voltooien. Waar kies je voor, een werknemer of ga je toch voor een freelancer? Lees deze 6 redenen waarom een freelancer de juiste keus is voor jou! Freelancers bezitten veel expertise

Met het binnenhalen van een freelancer haal je direct een hoop ervaring in huis wat diegene erg waardevol maakt. Vergeet geen gebruik te maken van deze expertise! Werknemers kunnen ‘’vastroesten’’ wanneer ze te lang dezelfde functie beoefenen. Echter biedt een zelfstandig bestaan veel vrijheden, wat mede als gevolg heeft dat zij van de laatste ontwikkelingen binnen de markt op de hoogte zijn. Dit omdat zij altijd up-to-date zijn kunnen zij de meest innovatieve oplossingen bedenken voor je bedrijf.

Freelancers zijn flexibeler

Een lege agenda die naar eigen behoefte ingevuld kan worden met werk. Een groot voordeel ten opzichte van werknemers. Zij passen zich aan waar nodig. Het zijn geen 9 tot 5 types en werken ook buiten kantooruren als dit wordt vereist. Een ander voordeel is dat zij over het algemeen ook snel reageren op mailtjes in de avonduren en zelfs in het weekend.
Wanneer je een freelance professional aanneemt hoef je niet altijd rekening te houden met vakantieplannen. Waar een vaste werknemer echt van zijn vakantie geniet zullen freelancers professional genoeg zijn om hun vrije dagen om jouw opdracht heen te plannen. Mocht dat niet zo zijn dan zou diegene zelfs vanaf de gekozen vakantiebestemming kunnen werken.

Freelancers zijn zeer gemotiveerd

Gemotiveerd zijn is een vereiste zodat te allen tijde het beste werk geleverd kan worden. Keer op keer moeten zij zich bewijzen. Doen ze dit niet dan zullen potentiële opdrachtgevers hier zeker van op de hoogte worden gebracht. Dit houdt in dat de opdracht naar een concurrerende freelancer zal gaan. Ook zijn zij meer dan alleen gemotiveerd om de opdrachtgever tevreden te houden. Freelancers willen zoveel mogelijk zekerheid voor zichzelf inbouwen, wat ze oprecht trouw maakt aan jou als opdrachtgever. Door het leveren van goed werk conform de gemaakte afspraken hoopt de freelancer in de toekomst vervolgopdrachten binnen te halen.

Freelancers zijn uiteindelijk goedkoper

Een hoger uurtarief dan vaste werknemers, maar dat naar eigen invulling. Hoe dit komt? Zij werken mits overeengekomen meestal vanuit eigen locatie. Dit betekent dat er bespaard wordt op reiskosten en sociale voorzieningen. Een ander groot voordeel is dat je als opdrachtgever een freelancer geen loon betaald. Aan het eind van de werkzaamheden wordt er een factuur gestuurd. Dit betekent dat je ook geen loonheffingen, vakantiedagen of dertiende maand hoeft te betalen en je zit niet vast aan ontslagrecht. Op de factuur staan uiteraard ook btw kosten. Deze kosten krijg je bij de aangifte van de omzetbelasting terug, of deze wordt verrekend met de btw die je hebt ontvangen van klanten. Ook kun je het factuurbedrag minus btw als zakelijke kosten aftrekken van de inkomstenbelasting.

Freelancers zijn efficiënter dan werknemers

De mogelijkheid om meerdere projecten tegelijk aan te nemen, zolang de agenda maar op orde is. Om dat te realiseren moet er efficiënt gewerkt en gepland worden. Een freelance professional heeft zich te houden aan een strakke planning. Daarnaast zullen zij niet snel worden afgeleid door collega’s op de werkvloer. Zoals op maandag het weekend bespreken of discussies voeren over welke muziek er gespeeld wordt. Zij doen alles zelf en doet dit zo goed en snel mogelijk.

Freelancers zijn zeer zelfstandig

Zelfstandigen zijn volledig in hun element op het moment dat er zelfstandig gewerkt kan worden. Daarnaast hebben freelancers veel ervaring met zelfstandig werken, wat betekent dat zij een enkele instructies nodig hebben en dan aan de slag gaan. Terwijl jij als opdrachtgever verder kan met je eigen werkzaamheden.
De zelfstandigheid, de flexibele houding, maar ook de efficiëntie zijn typische kwaliteiten van iemand die zelfstandig werkt ten opzichte van een vaste werknemer. Waar de vaste werknemer gebonden is aan tijden van 9 tot 5, kan een freelancer zijn expertise inzetten voor jou wanneer hij wil. 


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!    

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play