Freelancen in de lift | Freelancer.be

Freelancen in de lift

Gepubliceerd op 12 Maart 2019


Onze dichtslibbende wegen hebben veel werkgevers doen inzien dat thuis werken tijdbesparend is. Brusselse automobilisten staan bijvoorbeeld per jaar zo’n 80 uur in de file ! (Bron De Tijd, 2017) Heb jij het ook gehad met de files en wil je eindelijk elke dag van thuis uit werken? Lees hier dan enkele ideeën voor (populaire) thuiswerkjobs.


BLOG, BLOGGER, BLOGST

Blogs zijn gewoon razend populair – je bent er trouwens nu eentje aan het lezen 😉. Het internet met zijn sociale media vergt een niet aflatende contentstroom, wat maakt dat bedrijven meer en meer freelance bloggers inschakelen om die te leveren. Weet jij alles over auto’s, gezondheid of ben je een kei in een ander domein, dan ben jij dé geschikte blogger. Tips nodig om te bloggen? Die leer je met gemak in een online cursus die van jou een echt ‘blogbeest’ maken.

IT-ers

De toenemende digitalisering van onze maatschappij maakt dat ook IT-ers veelgevraagde profielen zijn. Heb je kaas gegeten van informatica, ben je een programmeur, software ontwikkelaar of webdesigner ? Dan kan jij rustig van thuis uit werken.

COACHING

Nog een sector die boomt is coaching. Een personal coach of een loopbaancoach is een ideale job voor iemand met een goede dosis mensenkennis die anderen graag wil helpen en inspireren. Bovendien heb je voldoende sociale contacten en raak je niet geïsoleerd als je thuiswerkt, iets waar veel mensen bang voor zijn. Je klanten komen immers bij je aan huis of je neemt contact met hen via Skype, Zoom of Facetime. 

VERGETEN BEROEP

Een vriendin van me begon een tijd geleden met een opleiding meubelrestaurateur, niet meteen een evidente keuze, maar haar zaakje boomt, mede dankzij de sociale media.  Ben jij ook creatief of heb je een uit de hand gelopen hobby? Ga er dan voor!

KEUZE GENOEG

En wat dacht je van vertaler, boekhouder, online verkoper, klantenservicedesk, content manager, social media expert of illustrator? 
Waag de sprong en vervoeg het stijgend aantal freelancers, zo neem je je werk/toekomst in eigen handen. door Birgit van de Wijer
http://copywriter-and-co.be/
Content leveren voor blogs, websites, social media, krantendossiers enz., eindredactie van je artikel, website, boek of vertalen van en naar Frans-Engels-Nederlands, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job.  
 
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie