Corona holiday: to do or not to do? | Freelancer.be

Corona holiday: to do or not to do?

Gepubliceerd op 14 Juli 2020

Heel wat Freelancers zitten momenteel met de handen in het haar, of eerder met hun ogen in hun cijfers om te kunnen beslissen al dan niet wat vakantie te nemen. Hoe zit het met jou? Ik zet op een rijtje wat zou kunnen meespelen in je beslissing.

Cijferwerk

Heel wat Freelancers kregen de mogelijkheid te genieten van één of andere Coronapremie of -steun vanwege de overheid. Daardoor bleven ze een inkomen genieten en konden ze verder gedurende de “lockdown”-periode. Anderen grepen ernaast omdat ze bijvoorbeeld niet konden bewijzen dat ze echt verlies leden in vergelijking met dezelfde referentieperiode vorig jaar, of omdat ze om een andere reden niet in aanmerking kwamen voor een steunmaatregel.

Voor sommige ondernemers legde de Coronacrisis geen windeieren, en voor anderen zat het dan weer anders. Ik zag enkele mooie voorbeelden van restaurants die in een mum van tijd een afhaalservice op punt zetten die soms meer succesvol was dan de gewone formule. Of snoepjesfabrikanten die mooie pakketjes afleverden omdat we elkaar niet konden zien; en de bestellingen moesten afremmen, zo druk was het. Maar er waren ook pechvogels die van dit alles niet konden mee-proeven, en zich tot op de dag van vandaag afvragen hoe het nu verder moet. Denken we maar aan de cultuursector die nu pas met heel kleine stapjes op gang komt.

Af-kikken deze zomer

Wat ook jouw situatie is, verplicht jezelf wat af te kikken deze zomer. We hebben met z’n allen maandenlang uren achter de computer gespendeerd. Alle kinderziekten van zoom of andere sessies beleefd. Opgesloten gezeten in een ruimte, omdat in de andere iemand anders aan de slag was. Of we nu werk hadden of niet: het kon niet anders. Elke e-mail of elk bericht op sociale media kon misschien nieuwe of bijkomende business betekenen. Of niet.

Heel wat mensen hebben sinds deze periode veel meer rugklachten, nekpijn of een andere kwaal die te maken heeft met het feit dat we – ondanks de aanmoedigingen om te wandelen of fietsen in het park – eigenlijk vaak minder bewogen hebben. Velen onder ons hebben het ook psychisch moeilijker door het gebrek aan menselijk contact: familie, business partners, collega’s… Het hele lockdown-gebeuren heeft ons wel wat getekend, en we merken dat vaak zelf niet zo goed.

Daarom is het belangrijk om even terug tot jezelf te komen en doelbewust wat minder afhankelijk te zijn van je smartphone deze zomer. Om weer te kunnen genieten van de gewone dingen, als je daartoe nog de kans niet hebt gehad gedurende de lockdown. Onze natuur is zo prachtig deze dagen, zijn jullie daar al eens blijven bij stilstaan? Een veld vol wuivende grassen, een eekhoorntje, een bootje op de rivier, de wolkenschakeringen en zonsondergangen… Het ligt voor het grijpen.

Van cocktail tot zwempartij

Sommigen onder ons hebben besloten om in eigen land de vakantie door te brengen, en waarom eigenlijk niet? Ik ben de laatste weekends op enkele plekken geweest niet ver van huis waar ik me in de Provence of zelfs in een zuiderse stad waande.

Maak cocktails voor je familie of vrienden om (gematigd) te klinken op een goede gezondheid, ga eens zwemmen in de zee of op een andere plek die ertoe uitnodigt… Kortom, kik af en maak er het beste van. Al is het maar voor enkele dagen, misschien enkele weken, en voor sommigen misschien in het buitenland.

Want één ding is zeker: de kans is groot dat die tweede en derde golf er zullen komen. En tegen dan ben je als Freelancer best wat uitgerust van die eerste moeilijke periode waar je doorheen walste.

Prettige zomer, en hou het vooral veilig voor iedereen!

Isabelle Colle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play