Terug

Breek de stilte en trek erop uit

  Ik las deze week een social media post waar heel wat mensen zich in herkenden, toch aan het hoge aantal reacties te zien. Het ging over een bevreemdend gevoel als freelancer nu we de donkere winterdagen aan zien komen. Heel wat freelancers hebben geen zomervakantie genomen en zien extra op tegen deze periode omdat hun batterijen niet her-opgeladen zijn…   Velen onder ons hebben het al zwaar te verduren gehad. Voor freelancers is dit misschien wel de ergste overlevingstest ooit. Sinds begin maart hebben we er alles aan gedaan om klanten te winnen en/of te houden en onze financiën op peil te houden. Velen hebben voorzichtigheidshalve hun geplande vakantie geannuleerd of voor de verre reizigers werd ze waarschijnlijk door de organisator afgeschaft. Of je nu je geld terugkreeg of niet: hebben we wel voldoende afstand genomen van het werk?

The world is not enough

  James Bond heette het “The world is not enough”. Verre exotische reizen met misschien wel dat bijzondere ding op je bucketlist: dat kon niet dit jaar. Daarom gingen we massaal op zoek naar waardige alternatieven. Eens iets anders: niet te ver, liefst niet in risicogebieden, vaak met de wagen. Heel wat freelancers trokken er een weekje op uit, of namen een “staycation” – enkele dagen. Velen onder ons ontdekten natuurpracht en ontspanning heel dicht bij huis. Kregen we een andere kijk op het leven? En toch voelden we ons snel weer schuldig en probeerden het zaakje draaiend te houden.

Ijzige stilte

  Nu worden heel wat freelancers door de nieuwe lock-down nogmaals geconfronteerd met die ijzige stilte: geen klanten, geen sociale contacten, geen flow, geen warmte. En toch bestaat daar een remedie voor: trek er nu en dan op uit. Ga de natuur in, ook al is het maar even. Vermijd plekken waar de kans groot is veel volk tegen te komen of het wordt een tegenvaller. Ga je huis of flat uit, vooral als dat je werkplek is. Breek de stilte en bel eens wat vrienden of kennissen op om eens een ander sociaal contact (vanop afstand) te hebben. Maak een afstandspraatje bij de bakker, met de buurvrouw, of de postbode. Neem je auto, je fiets, je scooter en ga eens op een plekje zitten waar je je veilig voelt. Geniet van de natuur, de wolken, het zonnetje dat doorbreekt, dierengeluiden, en wat fysieke beweging.   Zorg ervoor dat je klaar bent om uitgerust terug aan de slag te gaan als alles weer zijn gang begint te gaan, zodat je na deze winter – misschien in de lente van 2021? - niet nostalgisch met een “had ik maar…” -gevoel moet terugkijken op een periode die wel best mooi had kunnen zijn.   Op deze internationale dag van de ondernemer zou ik besluiten: zet door, er komen betere tijden, en bovenal: zorg goed voor jezelf!  

 

Door: Isabelle Colle
Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten