Terug

Angular vs React: welke is beter voor webdevelopment?

 

Zelfs de ervaren front-end developer hebben moeite met de keuze tussen Angular en React om hun apps vorm te geven. het afwegen van de voor- en nadelen is ook neit makkelijk en daarom hebben wij deze voor jullie op een rijtje gezet. Er is een significante overeenkomst in de mogelijkehden en de resultaten.

 

Wat is Angular?

Angular is een development platform dat beheerd wordt door Google en gebruikt wordt om de suite van apps en oplossingen van het bedrijf te ontwikkelen. Het is een componentgebaseerd framework dat is gebouwd om te schalen en is gebruikt in Google-ontwikkelaar projecten tot aan Enterprise level applicaties. 

 

Wat is React?

Wat is React VS Angular? React is een op componenten gebaseerd framework voor frontend ontwikkeling in webdesign en app design, maar de functionaliteit is meer gebaseerd op UX dan Angular. Het is makkelijk te gebruiken voor zowel kleine als grote projecten en is een flexibele interface voor ontwikkelaars om te gebruiken. 

 

Angular VS. React: wat is het verschil?

Waarom zou je de keuze maken voor Angular in plaats van React of juist andersom? Ze hebben beiden hun eigen voor- en nadelen:

 

Angular

Voordelen

Enkele van de voordelen van het gebruik van Angular zijn: out of the box functionaliteit, consistentie en productiviteit. Dependance injector maakt het beheer van afhankelijkheid efficiënt. Het is populair voor het ontwerpen en bouwen van de grotere applicaties, omdat het ontwikkelaars alles biedt wat ze nodig hebben. Het is namelijk inclusief IDE zoals Autodiagnose berichten, foutcontrole en autocompletion. 

 

Nadelen

Veel van de nadelen van Angular zijn afhankelijk van je niveau van bekwaamheid in webontwikkeling. Het is bijvoorbeeld gebaseerd op TypeScript, dus als je geen achtergrond hebt in het gebruik na deze taal, kan het een steile leercurve zijn. De twee weg data binding is bovendien geweldig voor kleinere projecten, maar kan wel ingewikkeld zijn om te schalen en debuggen als de app groeit in complexiteit. 

 

React

 

Voordelen

Sommige voordelen van het gebruik van React hebben te maken met de mogelijkheid om stateless componenten en virtual DOM te gebruiken. Je kunt deze componenten makkelijk hergebruiken, waardoor je veel sneller kunt bouwen en minder hoeft te debuggen. Er zijn ook veel React uitbreidingen die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de flexibele functionaliteit verder uit te breiden.

 

Nadelen

De nadelen van React zijn te benoemen in het feit dat het is gebouwd op een ecosysteem van bibliotheken in plaats van op een framework, waardoor gefragmenteerde documentatie is ontstaan die moeilijk onder de knie te krijgen kan zijn. Daarnaast kan de snelheid waarmee React kan worden ontwikkeld ook bijdragen aan de ondergang van een app als de ontwikkelaars niet in staat zijn de updates van de verschillende componenten bij te houden. 



Componentization (component-based development)

 

Wat is componentization? 

 

Componentization is een benadering van softwareontwikkeling waarbij software wordt opgesplitst in identificeerbare stukjes die applicatieontwikkelaars onafhankelijk schrijven en implementeren. Deze componenten worden vervolgens samengevoegd met netwerkverbindingen en workflows.

Zowel React als Angular zijn gebaseerd op componenten, waardoor het makkelijk is om UI-componenten (​​Ionische apps zijn gemaakt van bouwstenen op hoog niveau, componenten genaamd, waarmee je snel de gebruikersinterface voor je app kunt bouwen. Ionic wordt standaard geleverd met enkele componenten, waaronder kaarten, lijsten en tabbladen.) te hergebruiken en testomgevingen te stroomlijnen. Ze hebben echter allebei hun manier om componentisering te bereiken. 

 

Data Binding

Angular maakt gebruik van tweeweggegevensbinding (two-way binding), terwijl React gebruik maakt van een one-way binding. Eenrichtingsgegevensbinding maakt bestandsbeheer eenvoudiger met geïsoleerde wijzigingen en een eenzijdige workflow. Bidirectionele gegevensbinding werkt zowel het model als de weergave simultaan bij, wat ingewikkeld kan worden met de toevoeging van steeds meer elementen. 

Prestatie

Zowel Angular als React leveren hoge prestaties als het aankomt op web- en mobiele apps, dus dit zou geen belangrijke onderscheidende factor moeten zijn bij de beslissing welk platform te gebruiken. React heeft echter wel een lichte neiging om beter te presteren dan Angular wanneer het gaat om de laadtijd van de site. 

Development ervaring

Ontwikkelaars hebben twee opties; ofwel maken ze een hybride app die gehost wordt in een wrapper, ofwel maken ze een app die de code compileert in de moedertaal van het apparaat. Hybride apps zijn over het algemeen eenvoudiger te bouwen, maar de prestaties zijn beter met een gecompileerde app. 

Kies het framework dat het beste bij je workflow past. 

 

Angular of React: Welke ga je kiezen?

Zowel Angular als React zijn geweldige tools om mobiele apps en webapps mee te bouwen, met kleine verschillen in workflow en programmeer omgevingen. Als je vastzit bij de keuze wanneer je React JS VS. Angular moet gebruiken, kun je het beste beginnen met de omgeving die het beste past bij de grootte van je project en je ervaring met ontwikkeling.

 

 

------------------------------

 

Source: Fiverr

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten