Tips voor opdrachtgevers | Freelancer.be

Tips voor opdrachtgevers

Gepubliceerd op 31 Juli 2019

Wij Freelancers speuren regelmatig actuele opdrachten af naar nieuws om jullie met volle energie van dienst te kunnen zijn. We hebben allen waarschijnlijk een aantal gemeenschappelijke delers: passie voor ons vak en de wens om onze opdrachtgevers snel en professioneel van dienst te zijn. Maar niet alle opdrachtgevers stralen evenveel enthousiasme uit als de freelancer in het plaatsen van opdrachten. Hierbij enkele tips.  


Geef genoeg aan relevante informatie

Ook al komt de meeste informatie wel op het moment van een match, toch kunnen enkele opdrachtgevers ons enthousiasme beter aanwakkeren door specifieker te zijn dan wat nu soms beschreven staat.
Zorg dat je minstens de volgende elementen in je beschrijving verwerkt:


- Sector van de opdracht. Bijvoorbeeld: financiële markten, toerisme, voeding, opleiding, HR, metaalverwerkende industrie, computers… Zo kunnen experten in dat domein sneller en meer gemotiveerd gaan reageren.
- Duur van de opdracht. Bijvoorbeeld: 3 maanden aan 2 dagen per week; 1 dag per maand; een jaar lang voltijds; etc.
- Plaats van de opdracht. Vaak wordt vermeld “werk kan op afstand uitgevoerd worden, maar af en toe is een touch-point in levende lijve nodig”.
- Wees specifiek wat af en toe is en waar het zou moeten plaatsvinden.
Specifieke vereisten en kennis. Probeer zo goed mogelijk te beschrijven wat je echt zoekt. Hoe meet je wie een “creatieve duizendpoot” is? Probeer te verwoorden wat de cruciale skills van die persoon moeten zijn, zodat de perfecte kandidaten reageren.
- Antwoord snel en duidelijk op de vragen van een mogelijk goede kandidaat. Jullie samenwerking begint misschien wel vanaf dat moment, en een goede klik zorgt meestal voor een goede afloop.  

Respecteer de waarde van de Freelancer met een correcte prijs

Ik zie soms opdrachten van hetzelfde soort met heel uiteenlopende prijzen. Soms is het een vaste prijs voor de opdracht zonder het aantal dagen gespecificeerd is; soms is het een heel erg laag uurloon. Probeer consistent te zijn en ga niet te losjes om met het bepalen van de prijs die je bereid bent te betalen. Je kan bijvoorbeeld niet dezelfde som betalen aan iemand die van nul een heel complex en specifiek stuk schrijft over cyber security en daar de nodige research voor gedaan heeft of credentials uit een verleden heeft opgebouwd; in vergelijking met een tekstherschrijver die je taal- of schrijffouten uit je paper haalt. Kijk naar het cv dat je kandidaat aanlevert; waar de waarde van de persoon waarschijnlijk mooi op af te lezen is. Vergelijk wat je collega’s geven, en pas je aan de hand van de benchmark aan.  

Groeiende workforce

Wees duidelijk, schenk klare wijn, respecteer uw Freelancers; en denk eraan dat Freelancers een groeiende workforce zijn op de arbeidsmarkt. Er zijn tendenzen binnen de wereld van HR om bedienden, arbeiders, freelancers en consultants allen op gelijke wijze te gaan behandelen, want ze helpen allen samen meebouwen aan jouw toekomst en succes. Ze zijn niet langer het goedkoopste alternatief maar gaan binnenkort volledig integreren binnen je personeelsbestand. Hou daarmee rekening, want wie weet kom je zelf op een dag in het leger van de Freelance.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!   

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Birgit van de Wijer

Birgit heeft een grote passie voor taal. Zij levert content voor blogs en websites en daarnaast is zij vertaler in Frans, Engels en Nederlands. 

blogger1

Isabelle Colle

Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en outputkanalen onder de knie heeft.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play