Passie op het menu van de freelancer | Freelancer.be

Passie op het menu van de freelancer

Gepubliceerd op 27 Maart 2019

Men zegt vaak terecht dat freelancers mensen met een passie zijn, en soms zijn ze zodanig bevlogen dat ze de tijd vergeten en plots bij het vieruurtje merken dat ze nog geen middagmaal gegeten hebben. Sounds familiar? Mij overkomt het vaak als ik van thuis uit werk. En toch is dit best niet te gezond, tenzij je ’s morgens een erg uitgebreid ontbijt nam met alles erop en eraan. Probleem is dat je dan ’s avonds weer te veel of te zwaar kan gaan eten, wat dan weer niet optimaal is. Wat kan je doen om wat regelmaat in je eetpatroon te hebben?
 

Geen lege koelkast 

 
Als ik weet dat ik lange uren aan een opdracht zal werken van thuis uit, dan zorg ik altijd dat er een aantal ingrediënten in huis zijn om een snelle (gezonde) hap te maken. Denk bijvoorbeeld typisch aan ingrediënten voor een soep, een slaatje of een broodje gezond: lekker en snel gemaakt! Of waarom niet eens profiteren van je me-time en je kant-en-klare lievelingsgerechtje in huis halen? Zorg voor wat kwaliteit zodat je niet aan je hamstervoorraad koekjes of chips moet raken.
 

Drie, twee, één: eten!

 
Hoe raar het ook klinkt, plan je werk, verdeel je dag en zet desnoods een wekker tegen het moment dat je ‘normaal’ eet. Het kan een wake-up call voor je zijn dat het tijd is om de benen te stretchen, je nekspieren los te maken en eventjes te pauzeren om je te verwennen met een snel gerechtje. Je zal daarna weer met nieuwe energie aan de slag kunnen.
 
Oh ja, die nieuwe brasserie…
 
Toch wat meer tijd om je dagtaken af te werken, maar gewoon zo gepassioneerd bezig dat je niet kan stoppen? Verplicht jezelf zo nu en dan eens om toch buiten te gaan. Op pad naar die gloednieuwe brasserie, of naar die vers-winkel waar je aan de toog kan eten? Twee vliegen in één klap: spreek er gelijk af met iemand die je eens moet zien in verband met je businessplan, of vraag de uitbater of je er visitekaartjes kan laten liggen indien je business binnen de omgeving van de brasserie zou kunnen aanslaan.
 
Samen sterker
 
Gebeurt het overslaan van de maaltijd vaker als je alleen werkt? Ga dan indien mogelijk naar een co-working ruimte of probeer te werken met iemand anders in je buurt die misschien meer bewust is van het nut van een goede middagstop en je eraan helpt te herinneren.
 
Voor ik het vergeet: smakelijk (middag)maal!


--------------------------
Isabelle Colle is een communicatiespecialist met een passie voor schrijven. Zij vindt altijd de juiste woorden, op maat voor je doelpubliek. 
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie