Terug

7 tips om na je vakantie stressvrij aan het werk te gaan

7 TIPS OM NA JE VAKANTIE STRESSVRIJ AAN HET WERK TE GAAN

Was je toe aan vakantie na de coronaperiode, maar heb je moeite om het werkritme weer op te nemen? Lees dan deze 7 tips en je gaat helemaal zen aan het werk.

1. Korte week Maak de overgang van vakantie naar werk minder bruusk door je eerste dag louter te besteden aan het in alle rust doornemen van je mailbox en het opstellen van je lijstje van dringende to do’s. Op die manier wordt je eerste werkweek ook meteen een dagje korter.

2. Onbeschikbaar Als je in een bedrijf werkt, is het goed om je de eerste dag(en) na je vakantie te blokkeren als onbeschikbaar, zodat je collega’s ze niet volplannen met meetings enz. Het geeft je de kans stressvrij bij te benen.

3. Update bij collega’s Werk je samen met collega’s, plan dan een online moment in voor een snelle update over het project waar jullie samen aan werken. Zo ben je in een mum van tijd weer helemaal mee.

4. Werk je snel door die tsunami aan e-mails Na een vakantie merk je pas hoeveel mails dagelijks in je mailbox belanden. Hét moment om je uit te schrijven van nieuwsbrieven waar je toch nooit aan toekomt. Ben je wel van plan ze te lezen, zet ze dan in een aparte folder. Begin bij het lezen van de mails steeds met de meest recente, want vaak zijn problemen die twee weken geleden aan de orde waren intussen al opgelost.

5. Een ding tegelijk Misschien is dit het uitgelezen moment om multitasking te laten voor wat het is, namelijk energievretend en niet efficiënt. Met je frisse vakantieblik besef je inderdaad dat je voortdurend laten afleiden door binnenkomende e-mails of andere stoorzenders niet productief is. Groepeer daarom je taken. Voorzie een of meerdere momenten op een dag om e-mails te beantwoorden, vergaderingen voor te bereiden, teksten te schrijven enz. Sluit als de verleiding te groot is, je mailbox helemaal.  

6. Stop op tijd Begin de eerste dag niet meteen met overuren, maar geef jezelf de tijd om weer te wennen aan het werkritme.   

7. Zie het groots Spendeer je eerste dagen met een focus op dat grote project waar je hart sneller van gaat kloppen. Zo kom je enthousiast die eerste week door.  

door Birgit van de Wijer http://copywriter-and-co.be/ Hoe meer ik blog, hoe leuker ik het vind ! En het onderwerp maakt niet uit : AI, VR, femtech, sport, gezondheid, HR, reizen, noem maar op. Schrijven, nog altijd mijn passie en niet zo toevallig mijn job.  

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten