5 tips om meer uit je blog te halen | Freelancer.be

5 tips om meer uit je blog te halen

Gepubliceerd op 12 Februari 2018

Wil je als freelancer serieus genomen worden, dan moet je een blog, een bedrijfspagina of een website hebben. Zo’n beest in elkaar boksen is één ding, het vullen en up to date houden iets anders. Met deze tips wordt bloggen een eitje.
 

Schrijf voor je lezer, niet voor jezelf

Jij hebt het druk, maar je lezer ook. Val hem dus niet lastig met saai sectornieuws of duffe ditjes en datjes. Het zal hem worst wezen dat je eindelijk dat certificaat haalde waar je maanden voor hebt gestudeerd. Wat je lezer interesseert, is dat jij deze maand een promotie voor trouwe klanten hebt.
 

Draai niet rond de pot

Want je lezer heeft het druk, weet je wel. Val meteen met de deur in huis. Reken de boel uit in zijn plaats: zeg hem hoeveel hij kan besparen en wat hij moet doen om te profiteren van je promotie. 
 

Ga voor kort en concreet

Dat bedoelen we letterlijk. Schrijf niet: ‘Tengevolge van het vijfjarig bestaan van de zaak dat deze maand gevierd wordt, kunnen trouwe klanten tijdelijk genieten van een eenmalige korting op een geselecteerd aantal producten uit het gamma.’ Schrijf wel: ‘Vijf jaar, dat verdient een rondje van de zaak! Profiteer deze maand van korting op product x en y.’
 

Gebruik voldoende tussentitels

En schrijf in blokjes van maximaal vier à vijf lijntjes. Precies zoals je het hier ziet. Zo maak je jouw tekst scanbaar, en dat is waar het om draait bij online content. 
 

Schrijf fris en foutloos

Je hoeft heus geen Hemingway te zijn. Met de juiste tips en tricks kom je al een heel eind. Ben je toch niet helemaal zeker van je zaak, pik dan even een cursus of workshop mee.
 
Door: Valerie Eyckmans  
Valerie Eyckmans is schrijfdocent en coördinator Zakelijk Schrijven bij www.creatiefschrijven.be
 
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan!

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie