5 Tips voor de fitte freelancer | Freelancer.be

5 tips voor de fitte freelancer

Gepubliceerd op 15 Mei 2019

Het voordeel van een freelancejob is dat je ’s morgens niet in de file hoeft te staan maar recht van de ontbijttafel achter je pc kan kruipen. Dat we daarbij al wel eens vergeten om onze benen af en toe te strekken, ligt voor de hand. We zetten daarom 5 tips voor je op een rij. 1. Wees lief voor je ogen

Copywriter, vertalers, IT-ers, noem maar op, we zitten met zijn allen uren naar ons scherm te staren. En swipen ook tijdens onze vrije tijd vrolijk onze smartphones. Gevolg: onze ogen raken vermoeid door niet genoeg te knipperen en door het blauwe licht van onze schermen. Gelukkig bouwen smartphone- en pc-fabrikanten tegenwoordig vaak een blauwe lichtfilter in en zijn er ontspiegelde brillenglazen met ‘blauwdemper’ te koop. Gratis software waarmee je het kleurenspectrum van je beeldscherm oogvriendelijker kan maken, download je hier.

2. Blijf geen uren na elkaar stilzitten

Lang achter de pc zitten, is niet alleen slecht voor je ogen, maar ook voor je rug en hele lichaamshouding. Sta af en toe eens recht en schenk jezelf een kopje koffie/thee in, of doe wat oefeningen aan je bureau. In het boek Yoga voor computergebruikersvan Sandy Blaine vind je inspiratie voor oefeningen op kantoor en thuis of bekijk dit  filmpje met eenvoudige basisoefeningen.

3. Neem een echte lunchpauze 

Eet jij ’s middags ook je broodje aan je bureau, terwijl je intussen je mails of het laatste nieuws op je smartphone leest? Probeer dan in het vervolg een blokje om te lopen of ga wat baantjes zwemmen. Wedden dat je ’s namiddags creatiever en energieker bent?

4. Zorg voor een goede zithouding

Doe de bureaustoel test. Zet je achteraan en leun tegen de rugleuning. Check of de hoek tussen je boven- en onderbeen 90° bedraagt, je voeten moeten stevig op de grond of op een voetensteun staan, terwijl je benen wel vrij onder je werkblad kunnen bewegen. Best is dat je ellebogen op in de hoogte verstelbare armleuningen rusten en je polsen op het bureaublad. Omdat je hele dagen zit, investeer je best in een ergonomische bureaustoel en /of een in de hoogte verstelbaarbureau.

5. Betrouwbare gezondheidsapps

Stilzitten is het nieuwe roken. Heb je een duwtje in de rug nodig om dagelijks 10.000 stappen te doen of een andere vorm van beweging? Motiveer je zelf dan met behulp van een gezondheidsapp. Op mhealthbelgium.be vind je alle door de overheid goedgekeurde apps, zodat je straks fit de zomer tegemoet gaat!


door Birgit van de Wijer

http://copywriter-and-co.be/
Content & social media manager, copywriter, blogger, eindredactie, vertaler (NL-FR-EN) Schrijven, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie