7 tips om efficiënter te werken | Freelancer.be

7 tips om efficiënter te werken

Gepubliceerd op 4 Februari 2019

Als freelancer heb je de vrijheid om je werk zelf in te plannen, maar ben je ook verantwoordelijk dat je werk gedaan raakt. Niet iedereen weerstaat echter even goed aan de lokroep van sociale media en weet zijn/haar werk optimaal te organiseren. Met deze 7 tips lukt het je zeker wel. 
 


1.    First things first


Begin je dag met je belangrijkste taak. Kijk ’s avonds als je klaar bent met werken wat je prioriteit is voor de volgende dag en maak een to do lijst. Je hebt op dat moment immers een goed overzicht op je werk. Bovendien zorgt het er voor dat je ‘s morgens meteen aan de slag kan. 

2.    Bundel kleine taken

Maak er een gewoonte van om taken die maar luttele minuten vergen, zoals een telefoontje of een e-mail kort beantwoorden, niet uit te stellen, want dat in je hoofd bijhouden vergt energie. Groepeer ze en doe ze in een keer na elkaar en je bent zo klaar.

3.    Focus

Ons brein is niet gemaakt om twee of meer dingen tegelijk te doen, vandaar dat multitasken erg veel energie vergt. Er is dus maar een oplossing: focus op die ene taak waar je aan werkt en laat je niet afleiden, want na het lezen van een e-mail of Facebookpost duurt het een tijd eer je opnieuw op je taak geconcentreerd bent. 

4.    Weg met afleiding

Zet alle (!) storende notificaties uit die je laten weten dat er nieuwe berichten zijn, en je zal vanzelf minder geneigd zijn naar je telefoon te grijpen. Of zet hem gewoon op stil. 

5.    Juiste moment?

Raak je toch afgeleid, ben je te moe of heb je geen inspiratie? Dan is het misschien niet het juiste moment voor die taak. Zet je tanden in een andere taak en herbegin later met frisse moed aan de onafgewerkte taak. 

6.    Hoezo dringend

Maak duidelijke afspraken met je klanten. Bedoelt een klant met ‘dringend’ vandaag of is het goed als je die taak tegen morgen aflevert? Bespaar jezelf overbodige stress en neem niet meer hooi op je vork dan je aankan. 

7.    Pauzeknop

Las pauzes in, je bent echt niet productief als je uren na elkaar onbeweeglijk achter de computer zit. Haal een frisse neus of doe aan sport tijdens de middag en je kan er weer tegenaan met vernieuwde energie. 
 
We wensen je in elk geval veel succes!
Door Birgit van de Wijer

http://copywriter-and-co.be/
Content leveren voor blogs, websites, social media, krantendossiers enz., eindredactie van je artikel, website, boek of vertalen van en naar Frans-Engels-Nederlands, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job. 


 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Liesbeth Vergauwen

Meer klanten online bereiken met uw website, nieuwsbrief of op social media? Als freelance copywriter en web specialist helpt Liesbeth u daarbij.

Download de gratis Freelancer applicatie